Život u drugom pravcu – Liječenje Cushingova sindroma u pasa uz stručnu podršku kompanije Dechra

25. rujna 2024.

Osim pomoći u vašoj kliničkoj praksi terapijama temeljenim na dokazima, Dechra veterinarskim stručnjacima — kao što ste vi — nudi ekskluzivne spoznaje o bolestima. Naš stručni savjetodavni tim svakodnevno se bavi endokrinološkim slučajevima i može vam pružiti podršku koja se temelji na vašem pojedinačnom slučaju.

U stručnom savjetodavnom timu Emily Armstrong CAP Technical Marketing Manager s pomoću svojeg veterinarskog iskustva pomaže vam u pružanju najbolje skrbi za niz endokrinopatija — uobičajenih i rijetkih. Emily Armstrong samo je jedan od brojnih kvalificiranih veterinara u kompaniji Dechra koji je jednako iskusan i stručan u svojem poslu. 
 
U ovom članku Emily Armstrong pojašnjava se kako vam njezin tim može pomoći da izbjegnete zamke u dijagnosticiranju i liječenju Cushingova sindroma u pasa. Kronična izloženost prekomjernim količinama glukokortikoida uzrokuje ovaj sindrom, koji stvara kombinaciju kliničkih i biokemijskih abnormalnosti. 

Dechra prosječno prima 61 upita tjedno i preko 2.800 upita godišnje. Njih 643 odnosi se posebno na liječenje Cushingova sindroma u pasa. To je jednako 22,27 % svih upita. 

Budite sigurniji pri endokrinološkom pregledu  

U užurbanom okruženju veterinarske primarne prakse slučajevi Cushingova sindroma prava su rijetkost.  

Emily Armstrong kaže, „Sada znam više o liječenju Cushingova sindroma u pasa nego kad sam radila u ordinaciji. Radila sam u vrlo užurbanoj veterinarskoj klinici primarne prakse u kojoj su pacijenti s Cushingovim sindromom činili samo mali dio slučajeva koje sam viđala. Tada je bilo teško pratiti najnovija dostignuća u liječenju i kontroliranju ove bolesti.” 

Kao veterinar u stručnoj službi za podršku, Emily Armstrong redovito je izložena slučajevima i najnovijim istraživanjima u vezi s liječenjem Cushingova sindroma u pasa. Osim toga, ona je uspostavila bliske odnose sa svjetski poznatim endokrinološkim stručnjacima koji su dodatno pridonijeli da Emily Armstrong temeljito razumije ovu kompleksnu bolest.   

U svom poslu mogu olakšati život profesionalnim veterinarima kad se suoče s Cushingovim sindromom u pasa. Način na koji radimo na postizanju najboljih rezultata za svaku kliniku i njihove pacijente razlikuje se od slučaja do slučaja.” Ona dodaje, „Na primjer, možemo pružiti materijale za podršku koji su dostupni putem internetske stranice i nove aplikacije Endocrinology app. U svakoj od naših ponuda ključan je dobar timski rad i otvorena komunikacija — kao i usredotočenost na poboljšanje kvalitete života svakog psa.”  

„Tipični” radni dan za Emily Armstrong

Ni jedan dan nije isti kao onaj prethodni, a pružanje stručne podrške samo je jedan aspekt moje uloge. Pomoć veterinarima praktičarima s njihovim slučajevima vjerojatno je dio u kojem najviše uživam i osjećam da mogu biti korisna,” opisuje Emily Armstrong. 

Ključni zadaci koji definiraju ulogu Technical Managera Emily Armstrong: 

  • Specijalističko savjetovanje veterinara
  • Proširenje stručne podrške i na svoje kolege 
  • Pregled novih rezultata istraživanja i njihovo prenošenje njezinu timu 
  • Osiguravanje znanstvene točnosti sadržaja na tečajevima Dechra Academy 
  • Provedba obuke za proizvode i podrška kampanjama 
  • Poticanje i njegovanje odnosa sa stručnjacima iz ovog područja
  • Predstavljanje kompanije Dechra na konferencijama i događanjima. 

Uobičajene zamke u dijagnostici i liječenju Cushingova sindroma   

„ Pristup dobroj stručnoj podršci jako je vrijedan. Kada vidite slučaj složene endokrine bolesti kao što je Cushingov sindrom u pasa, možete se obratiti timu koji je u tijeku s najnovijim dostignućima u kontroliranju i liječenju Cushingova sindroma, koji vam može pomoći i besplatno vas savjetovati.”  

Emily Armstrong objašnjava, „Iako se simptomi Cushingova sindroma uvelike razlikuju u pojedinih pasa, moj tim i ja prepoznali smo zajedničke teme u pitanjima koja su nam postavljali veterinari praktičari. To nam je omogućilo da se dobro upoznamo s uobičajenim zamkama pri dijagnosticiranju i liječenju Cushingova sindroma u pasa.”   

Emily Armstrong navodi tri najčešća problema za koja ona vidi da se profesionalni veterinari suočavaju kada je u pitanju Cushingov sindrom u pasa: 

  1. Početne nesigurnosti u dijagnosticiranju zbog poteškoća u procjeni rezultata biokemijskih pretraga i kliničkih simptoma 
  2. Potreba za smjernicama koje se temelje na dokazima o tome kako pojedinim pacijentima prilagoditi dugoročno liječenje bolesti 
  3. Traženje stručnog savjeta i podrške pri liječenju složenih slučajeva, uključujući pacijente s više istodobnih bolesti 

Najčešće dobivamo pitanja koja se odnose na početne nesigurnosti u dijagnozi bolesti, posebice o tome kako uskladiti rezultate biokemijskih pretraga s kliničkom slikom pacijenta. Ne postoji niti jedan savršen dijagnostički test! A jedna od najvećih zamki koju vidim je to što veterinari slijepo vjeruju brojevima i ne dopuštaju da pacijent bude njihov vodič, što se može postići pomnim istraživanjem prisutnih simptoma i aktivnim slušanjem vlasnikovih opažanja o voljenom psu,” kaže Emily Armstrong. 

Stručna služba komaponije Dechra daje jedinstvena rješenja za svaki slučaj. Ali glavni cilj uvijek će biti pomoć u pružanju najbolje skrbi svakom psu i njegovu vlasniku.  

Dobar je osjećaj biti u mogućnosti pružiti pravovremenu, praktičnu podršku temeljenu na najnovijim dostignućima u struci za složena endokrina stanja kao što je Cushingov sindrom u pasa — posebno kada postoje toliki pritisci na veterinare praktičarte i klijente, zbog čega je posao jako izazovan.

Emily Armstrong dodaje, „U komapniji Dechra smatramo se pouzdanim članom vašeg veterinarskog tima — dijeli nas samo jedan klik  ili jedan telefonski poziv ili e-poruka.” 

Stupite u kontakt s stručnim savjetnikom

Mi sve vidimo iz veterinarske perspektive, tako da uistinu razumijemo i suosjećamo s jedinstvenim izazovima s kojima se svakodnevno susrećete. Razgovarajte s lokalnim predstavnikom kompanije Dechra i saznajte više informacija o ekskluzivnoj stručnoj podršci koju pružamo i pomoći u vašoj klinici na svakom vašem koraku. 

Pružanje informacija veterinarima o primjeni i djelovanju veterinarsko-medicinskih proizvoda

 


keyboard_arrow_up